Wratbehandeling

Bij Mind Your Feet kun je ook terecht voor het verwijderen van voetwratjes.

Wratbehandeling met HTC

Een gewone voetwrat (of verrucae) is een virusinfectie en lijkt vaak op een likdoorn. Voetwratten worden -net als wratten op andere plaatsen van het lichaam- veroorzaakt door een virusaandoening. Op de voetzool zijn wratten door het lichaamsgewicht plat. Wratten zijn zeer besmettelijk.

Hoe herken je een voetwrat?

Wratten en likdoorns zijn vaak lastig te onderscheiden. Het verschil is te bepalen met deze test; een wrat doet bij zijdelingse druk pijn en een likdoorn doet pijn als men er bovenop drukt.

Oplossing:
Er zijn verschillende methodes om voetwratten te behandelen.

  • Behandelen met een anti-wratmiddel welke te krijgen is bij de apotheek/drogist. U gaat dan zelf aanstippen, wat lastig kan zijn als u het niet goed kunt zien. Daarbij dient u het eelt wat over de wrat heen zit te laten verwijderen door de pedicure.
  • Laten bevriezen middels vloeibare stikstof door de huisarts, hierbij treedt blaarvorming op wat zeer pijnlijk kan zijn.
  • Behandeling met de speciale HTC (High Temperature Cauter) wrattenpen. Met deze pen wordt de wratlocatie aangestipt. Deze methode is niet geheel pijnloos, maar aanzienlijk minder pijnlijk dan het bevriezen van de wrat. Afhankelijk van de grootte van de wrat zijn soms meerdere behandelingen noodzakelijk. Meestal zijn 3 tot 4 behandelingen voldoende, dit moet om de 3 tot 4 dagen gebeuren. Na afloop van de behandeling zult u weinig tot geen belemmering van de behandeling ondervinden zoals dat vaak wel het geval is met een behandeling met stikstof of een chemische pakking.

€ 15,00 in combinatie met een VIP-behandeling (incl. nog 2 keer aanstippen)
€ 20,00 als losse behandeling incl. 2 keer aanstippen.

%d bloggers liken dit: